Bestuur                Adres                        Tel.

Ron Degens, voorzitter, Eygelshovergracht 22, Kerkrade 045-8502993/0650518105

   
Vanaf 2006 bij de Zanglijsters, via Johanny erbij betrokken geraakt. Zingen vind ik heel tof, maar in vergelijking met onze Zanglijsters ben ik meer een krassende uil, of een lijster na een avond op stap of zo te noemen. Daarom (en ook omdat de leeftijdsgrens een probleem gaf) ben ik dan maar bij het bestuur gegaan in plaats van lid te worden. Niet altijd haalbaar om 'erbij te zijn', door werken (met computers) en orkest, maar als er tijd is ben ik van de partij.  Mijn hobby's zijn Johanny, mijn dochtertje Vivien en zoontje Yarno, tennis, biljart, darten, fietsen, websites maken en musiceren. Mijn instrumentjes zijn harmonica, keyboard, trompet, gitaar en al wat erop lijkt. Is er daarna nog tijd over, gaan we.. op stap!

Geert Janssen, penningmeester, Wackersstr. 64, Eygelshoven, 045-5462385

Dit seizoen, is Geert (naast fotograaf) de penningmeester van ons koortje, en loste daarmee Marie-Therese af. Geert is, zeker nu in zijn dubbelfunctie, een van de meest onmisbare krachten (net als bij de scouting overigens!). Hij is er vrijwel altijd als er iets te doen is, en ziet dan de meeste dingen door de lens van zijn camera. Het leeuwendeel van de grote hoeveelheid foto's in onze uitgebreide fotogalerij is dan ook door hem 'geschoten'. Deze scherpschutter is bovendien echtgenoot van bestuurslid Helmi, en natuurlijk vader van de leden Lieke en Nieske; dit hele gezin is al sinds 2002 verbonden aan het koortje. De onderhandelingen over verlenging van zijn contract, dat in 2030 afloopt, zijn al in volle gang!

Helmi Janssen, secretaris, Wackersstr. 64, Eygelshoven, 045-5462385

Ik ben lid sinds 2002, samen met mijn dochters Lieke en Nieske. Toendertijd werd ik "gestrikt" door Mevrouw Plum, onze oud-voorzitster, om het secretariaat over te nemen, en dit voer ik nog steeds met veel plezier. Door mijn werk in de avonduren en weekenden kan ik niet zo vaak aanwezig zijn tijdens repetities en uitvoeringen, maar als het ook maar even te regelen is ben ik erbij. Mijn zangkwaliteiten zijn niet zo best... Maar daarvoor liggen mijn kwaliteiten meer in het organiseren en bedenken van extra activiteiten. Verder besteed ik een deel van mijn vrije tijd, aan het geven van catecheseles voor communicanten en vormelingen, en geniet van lekker bezig zijn in de natuur, kamperen en een goed boek.

Lilian Jongen, adjuvaris, Laurastr. 37, Eygelshoven, 045-5352520

Lid sinds september 1999, in die tijd zong zoon Ruud nog bij de Zanglijsters. Lilian heeft ervoor gezorgd dat alle liedjes gearchiveerd -een net woord voor opgeruimd of geordend- werden en tot op heden nog zijn! Zodoende zou ze de adjuvaris van de vereniging genoemd kunnen worden. Lilian is elke vrijdag in het St.Jansheem te vinden, hoewel dat niet per sé hoeft (er is een indeling voor de bestuursleden). Hetzelfde geldt voor de optredens: altijd is ze erbij, en zodoende een fanatiek en onmisbaar bestuurslid te noemen.. Naast de Zanglijsters, zijn haar hobby's fitnessen, tuinieren, en als er iets te feesten valt is ze van de partij!

Suzanne Lonussen, bestuurslid, Spoorstr. 11, Eygelshoven, 045-5353062

Dit gewaardeerde bestuurslid is zelf in jonge jaren lid geweest van de Zanglijsters. Sinds najaar 2006 heeft ze de stap gewaagd bij het bestuur toe te treden, er heeft daar naar eigen zeggen nog geen moment spijt van gehad! Waar haar drukke bezigheden in haar privésfeer het toelaten (met name, de bloemetjes buiten zetten op een bekende bloemenwinkel op de woonboulevard), staat deze vrolijke en energieke tante klaar voor haar favoriete club. Apropos favoriete club, haar hobby's zijn Roda JC, Rowwen Heze en gezellig op stap gaan !

Overige                Adres           Tel.

Danny Heidenrath, keyboarder, Zonnebloemstr. 8, Bocholtz, 045-5440613

Even voorstellen: onze keyboarder, Danny Heidenrath uit Bocholtz. 23 jaar oud, en in oktober 2008 vierde hij zijn tienjarig jubileum als keyboarder bij 'de Zanglijsters', hulde! Danny's artiestennaam is Danny Last, naar zijn grote voorbeeld James, en er zijn al twee cd's verschenen, waarop Danny zijn kunnen ten beste geeft. Heeft u interesse in zo'n cd, mail of bel dan een van onze bestuursleden, of ook onderstaand nummer van Danny's vader, wij of hij regelen dat u zo spoedig mogelijk geholpen wordt! Danny speelt regelmatig op feestjes als zogenaamde "allein-unterhalter", te boeken is hij op tel.nr 045 - 5440613. Zijn vader regelt deze optredens en veel andere dingen voor hem, daar Danny met een lichte vorm van autisme geboren is. Dat maakt de omgang met deze levensgenieter er echter niet minder gezellig op, integendeel!

Sint Jansheem, verenigingslokaal, Sint Jansstraat Eygelshoven, 045-5352742

Onze repetities vinden sinds jaar en dag plaats in het St Jansheem aan de grote kerk te Eygelshoven, bereikbaar door (als je voor de kerk staat aan de linkerkant) de zij-ingang, door de poort. 's Vrijdags, van 18:15u tot 19:45 (tenzij anders aangegeven in de agenda!) vinden daar onze repetities plaats. Telefonisch bereikbaar onder bovenstaand nummer tijdens repetities, kom hier gerust een kijkje nemen indien je, of, uw zoon of dochter, interesse hebt / heeft in lidmaatschap!

 

Marga Nickel, 2e dirigente, Juliastr. 18, Eygelshoven, 045-5352498

Marga (hier op de foto met Johanny) is vorig jaar ons koor komen versterken. Als tweede dirigent en zijnde zelf een begenadigd zangeres, neemt zij de kinderen in groepjes apart en brengt hun zangtechnieken naar een hoger niveau. Ooit was ze zelf 1e dirigent van ons jeugdkoor, nu, terug op het oude nest in een ondersteunende rol, en van grote waarde. Mocht de 1e dirigent onverhoopt verhinderd zijn bij optreden of repetitie, dan zult u wellicht Marga de scepter zien zwaaien!

Johanny Lonussen, dirigente, Eygelshovergracht 22, Kerkrade, 0458502993

Op haar 8e kwam Johanny, inmiddels 24, bij het koor, dat toen net een jaar bestond. Op haar 13e werd ze bestuurslid, als vertegenwoordigster van de leden. Niet lang daarna werd ze door de toenmalige dirigent (Vivian Spapens) tot 2e dirigent benoemd. Dit hield in het oefenen van liedjes met een kleiner groepje kinderen, later uitgebreid tot vervanging, in geval van afwezigheid van de dirigent (de functie die dus nu door Marga wordt ingevuld). Sinds 7 oktober is Johanny bestuurslid-af, en tot 1e dirigent gepromoveerd. Op 6 april 2008 zag zoontje Yarno het levenslicht, die sindsdien onze jongste Zanglijster 'in opleiding' is! Haar beroep is lerares basisonderwijs, hobby's zijn zingen, zwemmen en tennis.